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Diplomat pudding (French: Diplomate au Bavarois) is a cold dessert prepared in a mold. There are two methods of preparation. The more common method uses ladyfingers soaked in rum or Kirsch flavored syrup, layered with candied fruit, apricot jam, and an egg custard or Bavarian cream. This is then refrigerated, then later removed from the mold and coated with a fruit sauce or custard cream. In the second method of preparation, the ladyfingers are replaced with stale brioche soaked in milk, and the entire pudding is cooked in a bain-marie before the refrigeration process.

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  • Diplomat pudding (French: Diplomate au Bavarois) is a cold dessert prepared in a mold. There are two methods of preparation. The more common method uses ladyfingers soaked in rum or Kirsch flavored syrup, layered with candied fruit, apricot jam, and an egg custard or Bavarian cream. This is then refrigerated, then later removed from the mold and coated with a fruit sauce or custard cream. In the second method of preparation, the ladyfingers are replaced with stale brioche soaked in milk, and the entire pudding is cooked in a bain-marie before the refrigeration process. (en)
  • Plettenpudding ist eine Nachspeise, die angeblich seit dem 19. Jahrhundert unter diesem Namen in Lübeck verbreitet ist. Überregional bekannt wurde der Plettenpudding durch Thomas Manns Buddenbrooks; dort wird diese Speise als ein schichtweises Gemisch aus Makronen, Himbeeren, Biskuit und Eiercreme geschildert. In klassischen Kochbüchern, zum Beispiel bei Henriette Davidis, ist diese Süßspeise nicht enthalten. Sybil Gräfin Schönfeldt gibt ein modernisiertes Rezept für geschichteten Plettenpudding mit Resten von Biskuitkuchen, Himbeeren, Himbeermarmelade, Makronen, einer Eiersahnecreme, Gelatine und Sherry an; eine Quelle für diese Version nennt sie nicht. Tatsächlich handelt es sich bei diesem Rezept um eine Nachspeise, die im 19. Jahrhundert in ganz Europa als oder Kabinettpudding verbreitet war. Der Ursprung dieses Puddings liegt sehr wahrscheinlich in England. Einen besonderen Bezug zu Lübeck gibt es nicht. Wieso das Dessert innerhalb der Familie Mann, und nur dort, „Plettenpudding“ genannt wurde, ist nicht feststellbar. (de)
  • Le diplomate, ou pudding à la diplomate, est une pâtisserie française dont la recette admet des variantes. La plupart des définitions s'accordent pour dire qu'il s'agit d'un entremets garni de fruits confits et nappé de crème. Il se rapproche de l'ambassadeur. (fr)
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  • Diplomate au Bavarois (en)
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  • Diplomat pudding (French: Diplomate au Bavarois) is a cold dessert prepared in a mold. There are two methods of preparation. The more common method uses ladyfingers soaked in rum or Kirsch flavored syrup, layered with candied fruit, apricot jam, and an egg custard or Bavarian cream. This is then refrigerated, then later removed from the mold and coated with a fruit sauce or custard cream. In the second method of preparation, the ladyfingers are replaced with stale brioche soaked in milk, and the entire pudding is cooked in a bain-marie before the refrigeration process. (en)
  • Le diplomate, ou pudding à la diplomate, est une pâtisserie française dont la recette admet des variantes. La plupart des définitions s'accordent pour dire qu'il s'agit d'un entremets garni de fruits confits et nappé de crème. Il se rapproche de l'ambassadeur. (fr)
  • Plettenpudding ist eine Nachspeise, die angeblich seit dem 19. Jahrhundert unter diesem Namen in Lübeck verbreitet ist. Überregional bekannt wurde der Plettenpudding durch Thomas Manns Buddenbrooks; dort wird diese Speise als ein schichtweises Gemisch aus Makronen, Himbeeren, Biskuit und Eiercreme geschildert. In klassischen Kochbüchern, zum Beispiel bei Henriette Davidis, ist diese Süßspeise nicht enthalten. (de)
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  • Diplomat pudding (en)
  • Plettenpudding (de)
  • Diplomate (pâtisserie) (fr)
  • ディプロマット (ja)
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  • Diplomat pudding (en)
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