dbo:abstract
|
- H τρυπητή κουτάλα είναι μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων. Η ονομασία περιλαμβάνει οποιαδήποτε μεγάλο κουτάλι με σχισμές, οπές ή άλλα ανοίγματα που επιτρέπουν τη διέλευση υγρών χωρίζοντάς τα από τα στερεά. Χρησιμοποιείται για επανάκτηση τροφίμων από το υγρό του μαγειρέματος. Υπάρχουν σε ποικιλία μεγεθών και σχημάτων.
* Κοντινό πλάνο τρυπητής κουτάλας
* Τρυπητές κουτάλες από ανοξείδωτο χάλυβα (el)
- A slotted spoon is a spoon implement used in food preparation. The term can be used to describe any spoon with slots, holes or other openings in the bowl of the spoon which let liquid pass through while preserving the larger solids on top. It is similar in function to a sieve; however, a ladle-sized slotted spoon is most typically used to retrieve items from a cooking liquid while preserving the liquid in the pot, while table-sized slotted spoons are often used to serve foods prepared or packaged in juices, such as canned fruit and vegetables. One peculiar example of a slotted spoon is used in the traditional absinthe preparation ritual. A special absinthe spoon with a disproportionately weighted, often ornately decorated, and the mostly flat bowl is balanced upon the rim of a glass, on which is placed a sugar cube and through which ice water is poured or dripped into the drink. The slots in the spoon ensure that only fully dissolved sugar reaches the beverage, and the slow trickle of water accentuates the appearance of the louche. (en)
- Un cucchiaio fessurato è una posata usata per servire o preparare i cibi. Il termine può essere usato per descrivere qualsiasi cucchiaio munito di fessure, fori o altre aperture nella paletta che lasciano passare il liquido pur trattenendo in cima le parti solide più grandi. Come funzione è simile a un setaccio; tuttavia, un cucchiaio fessurato delle dimensioni di un mestolo si usa più comunemente per recuperare parti da un liquido di cottura conservando il liquido nella pentola, mentre i cucchiai fessurati da tavola si usano spesso per servire cibi preparati o confezionati in succhi, come frutta o verdure. Un esempio peculiare di cucchiaio fessurato si usa nel rituale tradizionale dell'assenzio. All'inizio della preparazione dell'assenzio, un cucchiaio speciale aiuta ad aromatizzare la miscela. Il cucchiaio tiene una zolletta di zucchero sopra un bicchiere, mentre chi prepara versa acqua fredda sullo zucchero. (it)
|
dbo:thumbnail
| |
dbo:wikiPageExternalLink
| |
dbo:wikiPageID
| |
dbo:wikiPageLength
|
- 1757 (xsd:nonNegativeInteger)
|
dbo:wikiPageRevisionID
| |
dbo:wikiPageWikiLink
| |
dbp:wikiPageUsesTemplate
| |
dcterms:subject
| |
rdf:type
| |
rdfs:comment
|
- H τρυπητή κουτάλα είναι μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων. Η ονομασία περιλαμβάνει οποιαδήποτε μεγάλο κουτάλι με σχισμές, οπές ή άλλα ανοίγματα που επιτρέπουν τη διέλευση υγρών χωρίζοντάς τα από τα στερεά. Χρησιμοποιείται για επανάκτηση τροφίμων από το υγρό του μαγειρέματος. Υπάρχουν σε ποικιλία μεγεθών και σχημάτων.
* Κοντινό πλάνο τρυπητής κουτάλας
* Τρυπητές κουτάλες από ανοξείδωτο χάλυβα (el)
- A slotted spoon is a spoon implement used in food preparation. The term can be used to describe any spoon with slots, holes or other openings in the bowl of the spoon which let liquid pass through while preserving the larger solids on top. It is similar in function to a sieve; however, a ladle-sized slotted spoon is most typically used to retrieve items from a cooking liquid while preserving the liquid in the pot, while table-sized slotted spoons are often used to serve foods prepared or packaged in juices, such as canned fruit and vegetables. (en)
- Un cucchiaio fessurato è una posata usata per servire o preparare i cibi. Il termine può essere usato per descrivere qualsiasi cucchiaio munito di fessure, fori o altre aperture nella paletta che lasciano passare il liquido pur trattenendo in cima le parti solide più grandi. Come funzione è simile a un setaccio; tuttavia, un cucchiaio fessurato delle dimensioni di un mestolo si usa più comunemente per recuperare parti da un liquido di cottura conservando il liquido nella pentola, mentre i cucchiai fessurati da tavola si usano spesso per servire cibi preparati o confezionati in succhi, come frutta o verdure. (it)
|
rdfs:label
|
- Τρυπητή κουτάλα (el)
- Cucchiaio fessurato (it)
- Slotted spoon (en)
|
owl:sameAs
| |
prov:wasDerivedFrom
| |
foaf:depiction
| |
foaf:isPrimaryTopicOf
| |
is dbo:wikiPageRedirects
of | |
is dbo:wikiPageWikiLink
of | |
is foaf:primaryTopic
of | |